Sorry, we no longer support Internet Explorer

Please use a different browser such as Firefox, Chrome, Safari or Edge.

Wereldwijd actief met HydroSym

Of je nou een groot bedrijf of een klein bedrijf bent of zelfs een eenmanszaak vormt, we merken telkens weer dat de geografische grenzen steeds minder relevant worden. Onze klanten leveren wereldwijd en verwachten ook van ons dat wij hen wereldwijd ondersteunen. Dit is ook het geval voor Craig Biddulph en zijn bedrijf Marine Engineered Hydraulics, dat zich gespecialiseerd heeft in onderhoud van privé jachten.

De uitdaging van hydraulisch ontwerp voor jachten

Een nauwkeurig schematisch diagram tekenen voor de systemen op een privéjacht is erg belangrijk voor elk toekomstig onderhoud, zowel servicebeurten als voor reparatie. Een jacht moet complete vrijheid geven aan de eigenaren om de hele wereld te bereizen. Daarom is het ook cruciaal dat je overal ter wereld kunt rekenen op service, en eventueel zelfs reparateurs. En daarvoor is het op zijn beurt absoluut noodzakelijk een nauwkeurig schematisch diagram te hebben, waarop elk symbool, en elke verbinding voor de druk, retour en drainage duidelijk afgebeeld staat, en dat je de technische datasheets voor elk individueel onderdeel bij de hand hebt. Dit was een van de grote uitdagingen voor Craig en zijn team in hun service voor jachten. 

Hydraulische ontwerpsoftware voor een wereldwijde samenwerking

Craig ging op zoek naar een oplossing voor zijn klanten en hij kwam terecht bij HydroSym software, dat hij ging gebruiken voor het tekenen van de hydraulische schematische diagrammen. Met HydroSym kan hij interactieve diagrammen tekenen, waarop zijn klanten alleen maar hoeven te klikken om alle technische informatie voor elk gewenst onderdeel te zien in de HydroSym Viewer. (De HydroSym Viewer is een programma dat je gratis kunt downloaden en waarmee iedereen HydroSym bestanden als interactieve bestanden kan bekijken.)

Met HydroSym is het voor hem veel makkelijker geworden om zijn klanten te assisteren, waar ze zich ook maar bevinden. 

Makkelijk te volgen schema's met kleurencodes en verschillende lijntypes maken het de ingenieurs die met jachten werken makkelijk het systeem te overzien, zelfs als ze geen ervaring hebben in de hydrauliek. Met behulp van het diagram kan ik ze op grote afstand helpen om oplossingen te vinden bij de troubleshooting, waardoor het hele proces een stuk makkelijker wordt. HydroSym biedt me alles waar ik naar op zoek was. 

Craig Biddulph, Marine Engineered Hydraulics - Palma de Mallorca

Met HydroSym kunnen Craig en zijn teamleden makkelijk schematische diagrammen tekenen, omdat het toevoegen van symbolen heel simpel verloopt: je kunt ze gewoon aanklikken en verslepen binnen het diagram vanuit de uitgebreide Paro Bibliotheek, waar meer dan 40.000 hydraulische componenten in zijn opgenomen. Klanten kunnen wanneer ze maar willen de HydroViewer gebruiken om het interactieve diagram te bekijken, waar ze op een symbool kunnen klikken om de precieze informatie te zien die ze nodig hebben voor het bestellen van nieuwe onderdelen. Troubleshooting wordt makkelijk gemaakt, ook op grote afstand, en dankzij HydroViewer is het zelfs voor klanten simpel om de schakelingen te begrijpen en volgen. Craig voegt zelfs notities toe op het diagram waarmee hij zijn klanten duidelijk maakt waar elk onderdeel op hun schip gevonden kan worden. 

Na reparatie kunnen de diagrammen, indien er modificaties moeten worden doorgevoerd in het systeem, eenvoudig en snel worden aangepast. Het nieuwe bestand wordt naar de klanten opgestuurd zodat de klant alle accurate informatie bij de hand heeft voor het geval er weer service, een reparatie of een onderhoudsbeurt nodig is. 

Wil jij ook wereldwijd hydraulische service leveren? 

Vraag nu een HydroSym Trial aan

Met HydroSym kan je snel en eenvoudig een breed scala aan hydraulische systemen ontwerpen, van een klein systeem tot een grote hydraulische installatie.

Slimme verbindingslijnen met stroom informatie, automatische jumpers, het eenvoudig positioneren van items tussen de verbindingslijnen, het eenvoudig wijzigen van solenoïd eigenschappen en nog veel meer. Het kan allemaal met HydroSym.