Sorry, we no longer support Internet Explorer

Please use a different browser such as Firefox, Chrome, Safari or Edge.

We willen de nummer 1 van ontwerpsoftware-oplossingen in de wereld van hydrauliek zijn.

We creëren softwareproducten en diensten voor hydraulisch ontwerp die gemakkelijk te gebruiken, efficiënt en van de hoogste kwaliteit zijn. Hierdoor is 100% van al onze klanten tevreden met het ontwerp van hun hydraulisch systeem.

Ons verhaal

We kennen hydrauliek. Sinds 1974.

Hydrauliek zit in ons DNA. En dat al meteen vanaf de start in 1974, toen Jos Paro het bedrijf Paro Engineering oprichtte.

Jos was hydrauliek-ingenieur en werkte voor Royal Hoogovens (Koninklijke Hoogovens, nu onderdeel van Tata Steel), toen hij besloot dat hij meer uit zijn beroep wilde halen als onafhankelijk hydrauliek-consultant. Hij richtte Paro Engineering op en verleende adviesdiensten aan klanten die hulp nodig hadden bij het ontwerpen van hun hydraulische systemen.

We kennen hydraulische software. Sinds 1988.

In 1988, aan het begin van het computertijdperk, wilde Jos zijn adviesdiensten optimaliseren en ondersteunen. Samen met zijn enige medewerker, Frank Halma, ontwikkelden ze HydroMan: een softwareoplossing die Paro hielp om klanten gemakkelijker en sneller hydraulische manifolds te laten ontwerpen.

Helaas overleed Jos in 1989. Zijn vrouw, Margo, nam het roer over en bekeek samen met Frank de strategische opties voor het bedrijf. Ze besloten HydroMan als een zelfstandig product op de markt te brengen. Deze moedige beslissing werpt tot op de dag van vandaag zijn vruchten af. Het speelde in op de markttrend van bedrijven die hun stuurblok in eigen huis wilden ontwerpen en daarvoor geavanceerde software nodig hadden.

In 2003 ging Margo met pensioen en vond ze haar volgende werknemer en haar zoon Marc bereid om het bedrijf over te nemen.

Op een gegeven moment realiseerden Marc en Frank zich dat het ontwerpen van stuurblokken niets meer of minder is dan een vertaling van schema's, terwijl er op dat moment nog geen hoogwaardige hydraulische software-ontwerppakketten op de markt waren. Dus besloten ze een software-oplossing te ontwikkelen voor het ontwerp van hydraulische schema's: HydroSym.

Ook al is het bedrijf geëvolueerd naar hydraulische softwareoplossingen, toch blijft Paro stevig geworteld in de hydrauliek. De krachten die ons succes sinds 1974 hebben gedreven, omvatten innovatie op basis van feedback van onze klanten en de ambitie om de nummer 1 te zijn in ontwerpsoftware-oplossingen voor de hydrauliek. Wij geloven dat dit de sleutel is om succesvol te blijven en klanten 100% tevreden te laten zijn.

8/10 Entek Yusuf Ziya Doğan

We use this software for designing all our hydraulic manifolds. It is very useful for us!

10/10 Specma Hydraulics HydroSym User

Paro provides the best support you could possibly get. You always get fast answers and they always seem enthusiastic to help you.

10/10 G3 Automation George Lutz

Having used HydroSym for over two years I am always pleased at the result whether doing hydraulic, pneumatic or electrical design. The software is intuitive and library rich.

10/10 Novelquip Forestry HydroSym User

I thoroughly enjoy HydroSym. It is the best schematic software I have ever used. It is user Friendly, easy to make new symbols and the support from you guys is just excellent.

10/10 Dorninger Hytronics HydroSym User

HydroSym is an enrichment in our working life. It is incredibly supportive when the result is not only perfect but also makes the work itself enjoyable and fun.

Benieuwd naar wat ons drijft?

Je kunt rekenen op de steun van een enthousiast en zeer ervaren team. Wij geloven dat goede service niet alleen draait om het leveren van uitstekende softwareoplossingen, maar ook om ervoor te zorgen dat je er 100% succes mee bereikt. We luisteren aandachtig naar wat je nodig hebt en maken het samen met jou.

Wil je over hydrauliek praten?

Stuur ons een bericht via het contactformulier of stuur ons een e-mail op info@paro.nl en we laten wat van ons horen.

Als je liever belt, kun je ons ook bereiken op +31 251 233 785.