Sorry, we no longer support Internet Explorer

Please use a different browser such as Firefox, Chrome, Safari or Edge.

DAMAN partners ontwikkelt met Paro Software de Quick Block tool, zodat het bestellen van een hydraulisch stuurblok nog soepeler wordt

Het team van Paro helpt Daman een online tool te ontwikkelen die door hun 500 leveranciers gebruikt kan worden om vorm te geven aan hun op maat gemaakte stuurblokken. Het resultaat? Daman kan nu al binnen drie uur een prijsopgave voor een stuurblok opgeven, en binnen drie weken leveren.

Over Daman

Het in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf Daman ontwerpt en bouwt al veertig jaar op maat gemaakte hydraulische stuurblokken voor industriële en mobiele applicaties. Hun producten worden over een groot leveringsnetwerk verkocht aan fabrikanten in de bouw, machinebouw, landbouw, mijnbouw, scheepsbouw en de energie, landbouw en entertainment industrieën. 

In de laatste veertig jaar is Daman gegroeid tot een bedrijf met een waarde van 25 miljoen dollar. Met hun indrukwekkende klantenbestand van zo'n 500 groothandelaren in de Noord-Amerikaanse industrie staan ze aan de top van de productie van zowel standaard hydraulische stuurblokken als de expertise in op maat gemaakte stuurblokken. 

Een software samenwerking voor de lange termijn

In hun doelstelling ging Daman altijd al uit van het principe dat de klant koning is en dat de bedrijfscultuur gericht moet zijn op voortdurende verbetering. Paro staat ook helemaal achter deze doelstelling. Het Paro team werkt al tientallen jaren met veel plezier met Daman samen, en ondersteunt hun team met de HydroSym software om schematische diagrammen te ontwerpen en met HydroMan voor het realiseren van hydraulische stuurblokken. 

Het concept achter Quick Block

Op maat gemaakte hydraulische stuurblokken zijn het belangrijkste product van Daman en zodra hun distributienet groeide was het duidelijk dat de vraag naar op maat gemaakte stuurblokken alleen nog maar verder zou toenemen. 

Hoe kun je ervoor zorgen dat het bedrijf blijft groeien én je topkwaliteit blijft leveren, én je bovendien je distributeurs kunt blijven ondersteunen? 

Het antwoord op deze vraag kwam vanuit de klanten van Daman. Waar zij naar verlangden was een snellere prijsopgave voor een op maat gemaakt stuurblok zodat zij op hun beurt snel hun eigen klanten een prijsopgave konden aanbieden, waardoor uiteindelijk het hele leveringsproces van een stuurblok sneller kon gaan. 

Snellere prijsopgave

Omdat Daman sowieso al 70% van hun capaciteit gebruikte voor de op maat gemaakte stuurblokken, had Daman al een indrukwekkend proces waarin ze binnen 24 uur een prijsopgave konden aanbieden. Met het idee van de 'voortdurende verbetering' gingen de teams van Paro en Daman samen aan de slag om een verlanglijstje voor een nieuw proces op te stellen. Dit kostte tijd en moeite, en een extra uitdaging was dat de teams aan andere kanten van de oceaan en in verschillende tijdzones opereren. Op basis van de resulterende business case heeft het team van Paro de software voor Quick Block ontwikkeld, met gebruik van de nieuwste technologie. Het resultaat - een gloednieuwe Quick Block service, aangedreven door HydroSym, voor alle distributeurs van Daman. 

Aangedreven door HydroSym

Daman stelde vast dat de meeste aanvragen voor een stuurblok op maat uitgingen van hun beschikbare standaardonderdelen, met kleine aanpassingen. Het leek dus niet meer dan logisch om het de distributeurs mogelijk te maken snel, gemakkelijk en zelfstandig een stuurblok te ontwerpen, en daarmee dus de stappen van overleg die nodig waren voor een aanvankelijke prijsopgave te kunnen overslaan. In het Quick Block programma begin je met de selectie van een van de beschikbare standaardblokken, waarna je allerlei aansluitingen naar wens kunt toevoegen, terwijl je ondertussen bij elke stap in het proces een visualisatie ziet van het stuurblok in de live viewer. 

Opties in Quick Block

Nadat ze hun ontwerp hebben ingeleverd, ontvangen de distributeurs op werkdagen binnen 3 uur een formele prijsopgave met een 3D model van het stuurblok. Zodra de prijsopgave wordt goedgekeurd, wordt het stuurblok gegarandeerd binnen drie weken geleverd. 

Partners in de verkoop

Wij geloven in het samenwerken in de verkoop. We zien onze software klanten als partners. Op dezelfde manier waarop Daman nauw samenwerkt met klanten om hun zaken te stroomlijnen, zoeken wij bij Paro ook altijd naar oplossingen om onze klanten te helpen hun doelen te bereiken. Wij kijken ernaar uit met jou in contact te komen om te praten over hoe wij jou kunnen helpen met jouw doelen door middel van de integratie van HydroSym en HydroMan in jouw werkproces. 

Interesse in de mogelijkheden van integratie?

Stuur ons een bericht via het contactformulier of stuur ons een e-mail op info@paro.nl, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Als je liever belt, kun je ons ook bereiken op +31 251 233 785.