Sorry, we no longer support Internet Explorer

Please use a different browser such as Firefox, Chrome, Safari or Edge.

Sneller ontwerpen

Hoe kun je er zeker van zijn dat ingenieurs in weinig tijd ingewikkelde maar betrouwbare hydraulische systemen kunnen leveren aan hun klanten, die allemaal unieke wensen hebben voor hun applicaties? Het Duitse ingenieursbedrijf Viereck & Co is het gelukt door het gebruik van slimme ontwikkelsoftware.

Viereck & Co

De specialist in het ontwerpen van hydraulische systemen Viereck & Co, gevestigd in Elmshorn in Duitsland, heeft al meer dan vijftig jaar ervaring in de hydrauliek. De systemen die het bedrijf ontwikkelt en fabriceert worden gebruikt in de scheepsbouwindustrie, machinebouw en druksystemen. Daarnaast levert het bedrijf onderdelen voor windenergie installaties en voor bepaalde niche-applicaties zoals in de theatertechnologie. Viereck combineert al vijf jaar op een succesvolle manier hydrauliek en electronica. Dit resulteerde tot nu toe al in een hele reeks applicaties voor bekende klanten, zoals onder andere Airbus, ABB, Macor Marine en ThyssenKrupp. 

De opties in HydroSym bewijzen maar weer dat Paro Software beter weet dan wie dan ook wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van hydraulische systemen. De ontwerpsoftware wordt op zo'n manier gemaakt dat de ontwikkeling en documentatie van een hydraulische systeem op een optimale manier verloopt.
Ulf Kaschewitz - Hoofd van de ingenieursafdeling, Viereck

De hoogste kwaliteitsstandaard

Complexe hydraulische energiebronnen en controlesystemen vereisen de hoogste kwaliteitsstandaarden. Om aan deze standaarden te voldoen is Viereck voortdurend op zoek naar de nieuwste technologie, zodat de kwaliteit kan worden gegarandeerd terwijl tegelijkertijd de hydraulische systemen zo snel mogelijk kunnen worden geleverd. Het bedrijf had slimme software nodig voor het gestandaardiseerd ontwerpen en produceren van hydraulische systemen van een hoge kwaliteit, omdat het verschillende soorten hydraulische applicaties voor een breed netwerk aan klanten ontwikkelt. 

Een paar jaar geleden heeft het bedrijf al voor het HydroSym software pakket gekozen. In de generieke CAD/CAM software moesten componenten en onderdelen in de software met de hand worden ingevoegd in de hydraulische ontwerpen, zegt Ulf Kaschewitz, hoofd van de ingenieursafdeling van Viereck. Een hele hoop diensten en functies die in de HydroSym software zijn opgenomen om snel een betrouwbaar hydraulisch ontwerp te kunnen tekenen ontbreken in de generieke CAD software. Als je een schematisch diagram in HydroSym ontwerpt, selecteer je een component of een symbool uit de bestaande bibliotheek. Met slechts één muisklik kun je de componenten aan elkaar verbinden. Die verbindingen blijven intact als je componenten versleept binnen het diagram. Dankzij de 'pack&save'-functie kun je een zip-bestand creëren waar een PDF bestand van het diagram en lijsten met de gebruikte componenten inzitten. Deze mogelijkheden in HydroSym laten zien dat Paro Software beter weet dan wie dan ook wat er allemaal komt kijken bij het ontwerp van hydraulische systemen. De ontwerpsoftware wordt op zo'n manier gemaakt dat de ontwikkeling en documentatie van een hydraulische systeem op een optimale manier verloopt.

Multifunctioneel en toegankelijk

Het is niet meer nodig om met de hand elk regelmatig gebruikt symbool voor het ontwerp van het hydraulische systeem te tekenen, wat ertoe heeft geleid dat de software een nieuwe rol is gaan spelen binnen het bedrijf Viereck. Binnen onze organisatie, vervolgt Kaschewitz, kunnen nu ook onze verkoopmedewerkers HydroSym gebruiken. 

De software bevat een volledige bibliotheek met de standaardonderdelen van hydraulische systemen waarmee je snel en eenvoudig de vereiste onderdelen aan het ontwerp toevoegt. De informatie is direct aan de componenten gekoppeld en dus heel eenvoudig toegankelijk in het programma. Bovendien is de interface van het softwarepakket gebruikersvriendelijk en erg intuïtief. Het is eenvoudig om simpelweg componenten uit de bibliotheek aan te klikken en te verslepen. De componenten kunnen snel aan elkaar verbonden worden met een connectielijn, die je vervolgens een label kunt geven. 

Kaschewitz stelt dat het ontwerpen van een hydraulisch systeem voor het bedienen van een windlas van een brug nu net zo simpel is geworden als het ontwerp en tekenen van een keuken. Het verkooppersoneel in een keukendetailhandel zal net zo makkelijk de benodigde apparatuur en onderdelen aanklikken en verslepen in het ontwerp dat ze met de klanten aan hun zijde opstellen voor hun gewenste keuken. Omdat alle productinformatie, inclusief de stukprijs, in het ontwerp geïntegreerd staan, is het mogelijk om de klant meteen een nauwkeurige prijsopgave aan te bieden. Op een vergelijkbare manier kan nu het verkooppersoneel van Viereck snel en zonder enige specialistische kennis een nauwkeurige prijsopgave aan hun klanten aanbieden.  

Interesse in hoe Paro Software van dienst kan zijn in jouw bedrijf?


Neem contact met ons op