Sorry, we no longer support Internet Explorer

Please use a different browser such as Firefox, Chrome, Safari or Edge.

HydroSym - Perfect ontwerp van je hydraulische schema's.

Antwoorden

De antwoorden op uw meest voorkomende vragen over HydroSym:

Welke componenten zijn beschikbaar in de bibliotheek?

Onze componentenbibliotheek bestaat uit meer dan 40.000 hydraulische componenten. Alle beschikbare fabrikanten van hydraulische componenten zijn toegevoegd aan de bibliotheek. Als een component/symbool niet beschikbaar is, kunt je natuurlijk je eigen componenten/symbolen maken en deze toevoegen; of we kunnen ze gratis voor je toevoegen.  

Wat is het verschil tussen een component en een symbool?

Een component is een bestand waarin alle informatie van een onderdeel is opgenomen (nummer, beschrijving, type etcetera). Ieder component is gekoppeld aan andere bestanden zoals een samenstellingstekening en een symbool. Een symbool kan gekoppeld zijn aan een groot aantal verschillende componenten. De componentenbibliotheek is daardoor veel groter.  

Wat kan ik doen met de Pack & Save functie?

Is het schema in HydroSym afgerond? Met één druk op de knop genereer je een file waarin het schema is opgenomen en waarin alle informatie van de gebruikte componenten is verwerkt. Met deze Pack & Save functie heb je alle informatie van het schema in één bestand, direct klaar voor documentatie of voor verzending naar de klant.  

Sommige hydraulische softwarepakketten die ik ken, zijn gebaseerd op AutoCAD; is dit ook bij HydroSym?

Nee, onze software is ontwikkeld met behulp van de ervaring en feedback van onszelf en die van onze klanten. Wij geloven dat het tekenen van hydraulische schema's speciale software nodig heeft. HydroSym is een volledig zelfstandig softwarepakket, gemaakt door ons zeer ervaren team van hydraulische ingenieurs. Dit betekent dat je geen extra programma, plug-in of uitbreiding nodig hebt om HydroSym te gebruiken en een vlekkeloos hydraulisch schema te maken. Bovendien heb je met HydroSym toegang tot een uitgebreide 40.000+ componentenbibliotheek met hydraulische componenten die naadloos geïntegreerd is met HydroSym.  

Is engineering training vereist om HydroSym-software te gebruiken?

Nee, technische training of ervaring is niet vereist. Het gebruik van de software is heel eenvoudig. Je hoeft alleen het onderdeel te vinden dat je nodig hebt in de bibliotheek en deze met een klik aan je schema toe te voegen. Natuurlijk is affiniteit met en liefde voor hydraulica wel een vereiste!  

Ik wil mijn hydraulische schema eenvoudig kunnen omzetten in een stuklijst, is dit mogelijk met HydroSym?

Ja, het is eenvoudig om je schema om te zetten in een stuklijst (BOM). Nadat je je hydraulische schema hebt voltooid, kun je met een klik op de knop een stuklijst genereren. Deze lijst is in te delen naar eigen wens natuurlijk.

Welke eisen worden voor het gebruik van HydroSym aan mijn hardware gesteld?

HydroSym is niet gebaseerd op zware programma's. De vereisten met betrekking tot hardware zijn dus relatief laag. Een eenvoudige pc met Windows is voldoende.  

Bieden jullie ook training aan voor het gebruik van de software?

Ja, het is onze ervaring dat voor groepen persoonlijke training het beste werkt. We houden regelmatig dergelijke sessies voor kleine en grote groepen. Een van onze trainingsingenieurs kan een trainingssessie op locatie verzorgen of we verwelkomen je graag op ons hoofdkantoor in Nederland.

We hebben deze software ontwikkeld voor intuïtief gebruik met een minimale leercurve. Om je op weg te helpen en zo soepel mogelijk aan de slag te gaan, hebben we de volgende tools en tutorials voor je samengesteld:

<b>Snelstartgids</b>, met een geschatte leestijd van 5 minuten. Dit document is te allen tijde toegankelijk voor referentie in je software. We adviseren je deze volledig te lezen voordat je de software gaat gebruiken.

<b>Video-zelfstudiebibliotheek</b>, waarmee je visueel verschillende functies van de software uitgelegd krijgt. Je vindt de video's hier.  

Heb ik CAD-training nodig om de HydroSym-software te kunnen gebruiken?

Nee dat hoeft zeker niet. HydroSym- en HydroMan-software zijn beide zelfstandige producten die eenvoudig en intuïtief werken. Je hebt geen CAD-specifieke vaardigheden of kennis nodig om goed met onze software te werken.  

Heb ik nog andere software nodig om te werken met HydroSym?

HydroSym is standalone software: je hebt dus geen andere aanvullende software nodig om ermee te werken. Alleen functies die relevant zijn voor het tekenen van een hydraulische stuurschema’s, zijn opgenomen. Hierdoor blijft de software altijd licht en flexibel.  

Kan ik HydroSym integreren met mijn eigen PDM / ERP?

Ja, we hebben onze software zo ontwikkeld dat het flexibel en eenvoudig te integreren is met programma's en back-end systemen die direct beschikbaar zijn. Dit vereist mogelijk aangepast integratiewerk van je IT-afdeling. Wij kunnen je hier ook mee helpen. We hebben dit al voor veel van onze klanten gedaan. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor vragen over integratie via support@paro.nl

.   

Kan ik mijn 'oude' schema's importeren in HydroSym?

Heb je nog bestaande hydraulische schema’s in .dxf of .dwg-formaat? Met HydroSym kun je deze bestaande schema’s moeiteloos importeren. Daarnaast kan je HydroSym getekende schema’s exporteren naar .dxf of .dwg-formaat.  

Kun je vanuit HydroSym exporteren?

Ja, je kunt het hydraulische schema exporteren als .dxf, .dwg of .pdf bestand.  

Kan ik een hydraulisch schema tekenen met uitsluitend symbolen?

Ja, dat kan. Wanneer je weet welke componenten er zullen worden gebruikt, zijn de symbolen eenvoudig om te zetten naar componenten.  

Kan ik ook andere onderdelen maken dan hydraulische componenten?

  Ja. je kan alle mogelijke symbolen en componenten aanmaken.

Kan ik zelf symbolen en componenten aan de bibliotheek toevoegen?

Ja, het is heel gemakkelijk om je eigen symbolen en componenten te maken en deze aan de bibliotheek toe te voegen. Wij kunnen dit natuurlijk ook gratis voor je doen.

Zitten er ook slangen en koppelingen in de bibliotheek?

Ja, slangen en koppelingen zijn ook opgenomen in de componentenbibliotheek, zodat je snel complete schema's kunt tekenen. Als er een symbool ontbreekt, kun je natuurlijk een eigen symbool/component maken en toevoegen aan de bibliotheek. Of we kunnen het gratis voor je toevoegen.  

Kun je het antwoord niet vinden?

Neem contact op met onze ondersteuning door een bericht te sturen via het contactformulier of stuur een e-mail naar support@paro.nl.

Of kijk op de HydroSym online documentatie.

Als je liever belt, kun je onze ondersteuning ook bereiken op +31 251 233 785.