Sorry, we no longer support Internet Explorer

Please use a different browser such as Firefox, Chrome, Safari or Edge.

HydroMan - Foutloos ontwerp van je 3D hydraulisch stuurblok.

Antwoorden

De antwoorden op uw meestgestelde vragen over HydroMan:

Wat is HydroMan?

HydroMan is een standalone CAD-softwareprogramma voor het ontwerpen van hydraulische stuurblokken. Voor de input kun je zowel gebruikmaken van hydraulische stroomschema’s die in HydroSym zijn ontworpen, als van schema’s die in een ander tekenprogramma zijn gemaakt.  

Is HydroMan compatibel met andere CAD-programma's?

 Ja. Gegevens uit HydroMan kun je eenvoudig exporteren naar bekende CAD-programma's zoals Inventor, SolidEdge, SolidWorks, AutoCAD, ProE, Creo, FreeCad, OneShape en vele andere tekenprogramma’s.  

Welke cavities, gaten en patronen zijn beschikbaar in de componentenbibliotheek?

Onze componentenbibliotheek bestaat uit meer dan 40.000 hydraulische componenten. Alle fabrikanten van hydraulische componenten zijn toegevoegd aan de bibliotheek. Als je component, cavity, gat of patroon niet beschikbaar is, kan je je eigen maken en deze toevoegen; of we kunnen ze gratis voor je toevoegen  

Moet ik met twee schermen werken?

Nee, je hoeft niet met twee schermen te werken, maar we raden het wel aan om twee schermen te gebruiken.  

Moet ik eerst in HydroSym een schema tekenen van het blok?

Nee, dat hoeft niet. Het kan natuurlijk wel. Wanneer je een hydraulisch stuurblok op basis van een HydroSym-schema ontwerpt dan zal de bijbehorende data automatisch naar HydroMan worden geëxporteerd. De componenten en groepen die in het schema zijn gedefinieerd, hoef je niet meer te selecteren. De bijbehorende boorpatronen en cavitys worden vervolgens automatisch voor je geplaatst. Daarna leg je met HydroMan heel eenvoudig de juiste verbindingen en ontwerp je de gewenste lay-out.

Als je een Hydraulisch blok wil ontwerpen zonder HydroSym schema, dan kan dat natuurlijk ook. Eerst selecteer je in de uitgebreide bibliotheek de juiste componenten en groepen die nodig zijn. Vervolgens leidt HydroMan je op dezelfde manier naar een optimaal ontwerp als wanneer je op basis van een HydroSym-schema zou werken.

Bieden jullie ook training aan voor het gebruik van de software?

Ja, het is onze ervaring dat voor groepen persoonlijke training het beste werkt. We houden regelmatig dergelijke sessies voor kleine en grote groepen. Een van onze trainingsingenieurs kan een trainingssessie op locatie verzorgen of we verwelkomen je graag op ons hoofdkantoor in Nederland.

We hebben deze software ontwikkeld voor intuïtief gebruik met een minimale leercurve. Om je op weg te helpen en zo soepel mogelijk aan de slag te gaan, hebben we de volgende tools en tutorials voor je samengesteld:

<b>Snelstartgids</b>, met een geschatte leestijd van 5 minuten. Dit document is te allen tijde toegankelijk voor referentie in je software. We adviseren je deze volledig te lezen voordat je de software gaat gebruiken.

<b>Video-zelfstudiebibliotheek</b>, waarmee je visueel verschillende functies van de software uitgelegd krijgt. Je vindt de video's hier.  

Maakt HydroMan automatisch hydraulische stuurblokken?

Nee, je moet het stuurblok nog steeds zelf ontwerpen. HydroMan bevat een breed scala aan slimme functionaliteiten gericht op het snel en foutloos ontwerpen van hydraulische stuurblokken. Meer informatie hierover, vind je hier.

Welke eisen worden voor het gebruik van Hydroman aan mijn hardware gesteld?

HydroMan is niet gebaseerd op zware 3D-programma’s. De eisen ten aanzien van hardware zijn hierdoor relatief laag. Een eenvoudige PC met Windows is al toereikend. Wel raden we u het gebruik van een grafische kaart met twee DVI-poorten aan.  

Sommige hydraulische software die ik ken, is gebaseerd op Inventor; is dit ook het geval bij HydroMan?

Nee, HydroMan is een volledig zelfstandig softwarepakket, gemaakt door ons zeer ervaren team van hydraulische en software-ingenieurs. Dit betekent dat je geen extra programma, plug-in of uitbreiding nodig hebt om HydroMan te gebruiken.  


Kan ik zelf gaten, patronen en cavities aan de bibliotheek toevoegen?

Ja, het is heel eenvoudig om je eigen gaten, patronen en cavities te maken en deze aan de bibliotheek toe te voegen. Wij kunnen dit ook voor je doen. Gratis.  

Kunt u uw antwoord niet vinden?

Neem contact op met onze ondersteuning door een bericht te sturen via het contactformulier of stuur een e-mail naar support@paro.nl.

Als je liever belt, kun je ook bereiken op +31 251 233 785.

Of ga naar de HydroMan online documentatie.